(null)

INGREDIENSER, 5 burgare
  • 500 g färs
  • 1 tsk Salt & 1-2 tsk svartpeppar 
  • 1 msk olivolja
  • Brioche hamburgerbröd
  • Cheddarost i skivor 
  • Skivad gurka
  • Salladsblad
  • Picklad rödlök
TILLAGNING 
  1. Blanda färs med salt och peppar. 
  2. Rulla till jämna bollar á 100 g
  3. Värm upp grillen/stekbordet.
  4. När plattan nått till önskvärd värme häller du på olivolja och slänger på bollarna och trycker åt hårt "åt alla håll" tills de blir så platta som cirka 1 cm höjd. Du kan med fördel lägga en bit bakplåtspapper mellan köttet och smashjärnet!
  5. Det är viktigt att burgaren blir så tunn att den blir genomstekt inom 1-2 minuter på varje sida. Då behåller man smaken bättre. 
  6. Bästa färsen är den med över 20% fetthalt, men här använde jag 12%-ig nötfärs!
  7. Släng på osten så snart du vänt på burgaren. För att osten ska smälta fortare kan man slänga på en skvätt vatten på stekbordet och stänga locket. Ångorna gör att osten smälter på ett kick! 
  8. Servera med lättgrillat bröd och valfria tillbehör! 
HOPPAS DET SKA SMAKA