
INGREDIENSER
- 200 g vedrökt pancetta från Boncena
- 1,5 liter kantareller
- 25 g smör
- 1 gul lök
- 3 dl grädde av valfri sort och fetthalt
- 1 msk maizena
- 0,5-1 msk kantarellfond
- 50 g hyvlad parmesan
- Spagetti eller annan valfri pasta
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
TILLAGNING
- Skär pancetta i mindre bitar.
- Hacka gul lök.
- Koka pastan.
- Dela de största kantarellerna så alla bitar är ungefär lika stora. Förväll dem i stekpanna. När vätskan är ur svampen, häll bort vätskan och klicka i smör och stek kantarellerna tillsammans med den hackade löken.
- Häll i pancettan och stek en stund till.
- Häll över grädde och fond, låt bubbla en stund.
- Red av med maizena och smaka av med salt & generöst med nymalen svartpeppar.
- Hyvla parmesan över serverad portion!
HOPPAS DET SKA SMAKA