
INGREDIENSER
- 500 g oxfilé
- Smör- och rapsolja
- 500 g grädde av valfri sort
- 1/2 tsk tryffelolja
- 1 finhackad rödlök
- 250-300 g champinjoner
- 1/2 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
- 1 krm chilipeppar
- 1 svampbuljongtärning
- 1 msk oxfond
- 1 msk maizenamjöl
- Pasta valfri sort, jag använde Zeta Mezze maniche
- Riven parmesan
- Klippt ruccola
TILLAGNING
- Skär oxfilén i små bitar. Stek på hög värme så köttet får fin yta utan att bli genomstekt. Ställ undan.
- Hacka lök och champinjoner. Stek tillsammans med salt och peppar.
- Häll på kryddor och grädde. Smaka av med tryffelolja.
- Häll i maizenamjöl efter behag, jag gillar när pastasåsen är mer krämig än rinnig!
- Koka pastan med en svampbuljongtärning.
- Lägg i köttet tillsammans med champinjoner och lök.
- Häll på en slev pastavatten innan du häller av pastan i ett durkslag.
- Blanda ner pastan i såsen med köttet.
- Smaka av med salt, peppar och tryffelolja efter smak!
- Klipp ruccola över som fin dekoration och ett extra "sting" i smaken!
HOPPAS DET SKA SMAKA