(null)

INGREDIENSER 
  • 500 g oxfilé 
  • Smör- och rapsolja 
  • 500 g grädde av valfri sort 
  • 1/2 tsk tryffelolja
  • 1 finhackad rödlök
  • 250-300 g champinjoner 
  • 1/2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 krm chilipeppar 
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk maizenamjöl
  • Pasta valfri sort, jag använde Zeta Mezze maniche
  • Riven parmesan
  • Klippt ruccola 
TILLAGNING 
  1. Skär oxfilén i små bitar. Stek på hög värme så köttet får fin yta utan att bli genomstekt. Ställ undan. 
  2. Hacka lök och champinjoner. Stek tillsammans med salt och peppar. 
  3. Häll på kryddor och grädde. Smaka av med tryffelolja. 
  4. Häll i maizenamjöl efter behag, jag gillar när pastasåsen är mer krämig än rinnig!
  5. Koka pastan med en svampbuljongtärning. 
  6. Lägg i köttet tillsammans med champinjoner och lök. 
  7. Häll på en slev pastavatten innan du häller av pastan i ett durkslag. 
  8. Blanda ner pastan i såsen med köttet. 
  9. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja efter smak!
  10. Klipp ruccola över som fin dekoration och ett extra "sting" i smaken!
HOPPAS DET SKA SMAKA