
Ingredienser
Naan bröd:
2 msk varmt vatten
1 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
6,5 dl vetemjöl
0,75 dl naturell yoghurt
1,75 dl varmt vatten
0,25 dl olivolja
1,5 tsk salt
Vitlökssmör:
60 g smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
25 g färsk persilja
Fyllning:
300 g riven mozarella
TILLAGNING
- Naan bröd: Blanda ihop 2 msk varmt vatten, strösocker och torrjäst i en bunke (gärna till en köksassistent). Låt vila i 5-10 minuter så att jästen aktiveras.
- Ha sedan ner resten av ingredienserna till degen och knåda ihop degen till en smidig och klibbig deg som släpper från degbunkens kanter. Det tar ca 5 minuters knådning på medelhastighet innan du når den konsistensen.
- Olja in en bunke och låt degen jäsa i den med plastfolie över i 1h eller tills degen jäst till dubbel storlek.
- Vitlökssmör: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Finhacka persiljan och ha ner det i smöret tillsammans med salt och fint rivna vitlöksklyftor. Blanda ihop och låt svalna medan du fyller dina naan bröd.
- Dela degen i 10 lika stora delar (ca 75 g per bit). Kavla ut varje bit till en ca 0,5 cm tjock cirkel. Lägg 0,5 dl riven mozarella i mitten på varje degplatta, vik in kanterna tight och tryck ihop till en jämn boll.
- Kavla ut den fyllda degbollen igen till en cirkel som är 2-3 mm tjock. Stek på medelvärme i en torr stekpanna, 2-3 minuter på varje sida eller tills den fått fin färg och fluffat upp sig.
- Pensla naan bröden med vitlökssmör medan de fortfarande är varma. Servera och njut!