(null)

Ett tips som jag fått angående sötpotatis i ugn;
Blötlägg den skivade sötpotatisen i vatten cirka en timme för att bli av med stärkelsen. Blanda den sedan i majsstärkelse. Då blir inte sötpotatisen så mjuk och mosig i ugnen.

INGREDIENSER 
  • 2 vispade ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 kg kycklingfilé, utbankade
  • 1 sötpotatis 
  • 1 dl majsstärkelse
  • 600 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 25/50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • Salt & peppar
  • Ev chicken steak krydda från Santa Maria
TILLAGNING 
  1. Skala och skiva potatisen. 
  2. Lägg på plåt och häll olja, salt och peppar på och blanda. 
  3. Banka ut kycklingfiléerna. Dela på dem om det behövs. 
  4. Häll upp mjöl (salt och peppar i om du vill), uppvispat ägg och ströbröd i tre olika tallrikar. 
  5. Sätt in plåten med potatis i ugnen på 225°C i cirka 35 minuter. Vänd potatisen efter halva tiden. 
  6. Vänd filéerna i vetemjöl, sedan ägg och till sist ströbröd. 
  7. Stek i olivolja eller smör cirka 2 minuter på varje sida. 
  8. Servera med potatis, bearnaisesås eller kanske en god kantarellsås! 🧡
HOPPAS DET SKA SMAKA!