
Ett tips som jag fått angående sötpotatis i ugn;
Blötlägg den skivade sötpotatisen i vatten cirka en timme för att bli av med stärkelsen. Blanda den sedan i majsstärkelse. Då blir inte sötpotatisen så mjuk och mosig i ugnen.
INGREDIENSER
- 2 vispade ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- 1 kg kycklingfilé, utbankade
- 1 sötpotatis
- 1 dl majsstärkelse
- 600 g potatis
- 2 vitlöksklyftor
- 25/50 g smör
- 2 msk olivolja
- Salt & peppar
- Ev chicken steak krydda från Santa Maria
TILLAGNING
- Skala och skiva potatisen.
- Lägg på plåt och häll olja, salt och peppar på och blanda.
- Banka ut kycklingfiléerna. Dela på dem om det behövs.
- Häll upp mjöl (salt och peppar i om du vill), uppvispat ägg och ströbröd i tre olika tallrikar.
- Sätt in plåten med potatis i ugnen på 225°C i cirka 35 minuter. Vänd potatisen efter halva tiden.
- Vänd filéerna i vetemjöl, sedan ägg och till sist ströbröd.
- Stek i olivolja eller smör cirka 2 minuter på varje sida.
- Servera med potatis, bearnaisesås eller kanske en god kantarellsås! 🧡
HOPPAS DET SKA SMAKA!