(null)

INGREDIENSER, 8 portioner 
  • 500 g morötter
  • 1 ask cocktail- eller plommontomater
  • 1 liten bit purjolök (8-10 cm)
  • 1 gul lök
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja 
  • 1 dl tomatpuré 
  • 1 kg nötfärs
  • 400 g krossade tomater 
  • 4 dl vatten 
  • 2 krm paprikapulver 
  • 1 tsk rosmarin 
  • 2 krm chilipulver 
  • 1 riven köttbuljongtärning
  • 2 msk farinsocker 
TILLAGNING 
  1. Hacka eller mixa grönsakerna. 
  2. Fräs tomatpuré i olja tillsammans med grönsakerna. 
  3. Fräs/bryn färsen till genomstekt, lägg sedan i grönsaker och krossade tomater. 
  4. Krydda och häll i buljong, socker och vatten. Låt puttra på spisen, gärna minst en timme. 
  5. Servera med pasta, ris - eller varför inte strimlad vitkål!
HOPPAS DET SKA SMAKA