
INGREDIENSER, 8 portioner
- 500 g morötter
- 1 ask cocktail- eller plommontomater
- 1 liten bit purjolök (8-10 cm)
- 1 gul lök
- 2 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 dl tomatpuré
- 1 kg nötfärs
- 400 g krossade tomater
- 4 dl vatten
- 2 krm paprikapulver
- 1 tsk rosmarin
- 2 krm chilipulver
- 1 riven köttbuljongtärning
- 2 msk farinsocker
TILLAGNING
- Hacka eller mixa grönsakerna.
- Fräs tomatpuré i olja tillsammans med grönsakerna.
- Fräs/bryn färsen till genomstekt, lägg sedan i grönsaker och krossade tomater.
- Krydda och häll i buljong, socker och vatten. Låt puttra på spisen, gärna minst en timme.
- Servera med pasta, ris - eller varför inte strimlad vitkål!
HOPPAS DET SKA SMAKA