(null)

Se mig grilla här! (Instagram)

INGREDIENSER 
  • 1 zucchini 
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 250-500 g champinjoner 
  • Japansk soja
  • Chilipulver 
  • Lökpulver
  • 4 stora tomater
  • 500 g potatis
  • 1 stor sötpotatis
  • Maizenamjöl
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse Mama Sitas BBQ-mix (finns HÄR)
  • 500 g kycklingfiléer 
TILLAGNING
  1. Skala och skär sötpotatis i större bitar eller stavar. Lägg i vatten minst en timme. 
  2. Skär zucchini i smala skivor/slantar. Lägg på en bricka och strö salt över för att dra ut vätskan. Pensla på olja, krydda. Grilla försiktigt. 
  3. Skär paprika i stora bitar. Grilla på samma sätt som zucchini. 
  4. Gör en marinad på soja, chilipulver och lökpulver, lägg ner champinjonerna och rör runt. Trä dem sedan på grillspett eller stek på stekbord på grillen. 
  5. Grilla tomathalvor. 
  6. Blanda nötfärs och bbq-krydda, rulla till små rullar eller biffar och grilla på galler eller stekbord. 
  7. Pensla kyckling med soja eller bbq-sås och grilla på galler eller stekbord. 
  8. Ta upp sötpotatis och vänd i maizenamjöl. 
  9. Skala potatis och skär i klyftor och lägg på plåt tillsammans med sötpotatis. In i ugnen, 200° (varmluft). Ringla över olja, salt och peppar. Gärna vitlöksklyftor. 
  10. Stek i ugn cirka 30 min eller tills potatisen är mjuk. 
Njut av allt!!