
Se mig grilla här! (Instagram)
INGREDIENSER
- 1 zucchini
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 250-500 g champinjoner
- Japansk soja
- Chilipulver
- Lökpulver
- 4 stora tomater
- 500 g potatis
- 1 stor sötpotatis
- Maizenamjöl
- 500 g nötfärs
- 1 påse Mama Sitas BBQ-mix (finns HÄR)
- 500 g kycklingfiléer
TILLAGNING
- Skala och skär sötpotatis i större bitar eller stavar. Lägg i vatten minst en timme.
- Skär zucchini i smala skivor/slantar. Lägg på en bricka och strö salt över för att dra ut vätskan. Pensla på olja, krydda. Grilla försiktigt.
- Skär paprika i stora bitar. Grilla på samma sätt som zucchini.
- Gör en marinad på soja, chilipulver och lökpulver, lägg ner champinjonerna och rör runt. Trä dem sedan på grillspett eller stek på stekbord på grillen.
- Grilla tomathalvor.
- Blanda nötfärs och bbq-krydda, rulla till små rullar eller biffar och grilla på galler eller stekbord.
- Pensla kyckling med soja eller bbq-sås och grilla på galler eller stekbord.
- Ta upp sötpotatis och vänd i maizenamjöl.
- Skala potatis och skär i klyftor och lägg på plåt tillsammans med sötpotatis. In i ugnen, 200° (varmluft). Ringla över olja, salt och peppar. Gärna vitlöksklyftor.
- Stek i ugn cirka 30 min eller tills potatisen är mjuk.
Njut av allt!!