(null)

INGREDIENSER 
  • 1 hel kyckling, cirka 1,5 kg
  • 1/2 dl Grillkrydda
  • 50 g Chicken & steak-krydda (Santa Maria)
  • 100 g smör
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1/4 kycklingbuljongtärning
TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Värm upp vatten och lös upp buljongen i det. 
  3. Skiva smöret i tunna skivor. Blanda kryddorna och smula över smöret. Vik sedan smörskivorna och putta in under skinnet på kycklingen. (Se film på Instagram/Facebook).
  4. Pensla kyckligen med lite olja och badda sedan på krydda runt hela kycklingen. Om du ska ha kycklingen på rotesserie, bind ihop benen på kycklingen. 
  5. Häll ner buljongen i en form och lägg ner kycklingen i formen. 
  6. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Sänk temperaturen till 175°C och låt stå ytterligare ca 1 timme tills innertemperaturen är 82°C intill benet. Ös kycklingen då och då med buljongen/skyn. 
  7. Servera med rotsaker eller ris! 💛
HOPPAS DET SKA SMAKA!