
INGREDIENSER
- 1 hel kyckling, cirka 1,5 kg
- 1/2 dl Grillkrydda
- 50 g Chicken & steak-krydda (Santa Maria)
- 100 g smör
- 1/2 dl olivolja
- 2 dl vatten
- 1/4 kycklingbuljongtärning
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200°.
- Värm upp vatten och lös upp buljongen i det.
- Skiva smöret i tunna skivor. Blanda kryddorna och smula över smöret. Vik sedan smörskivorna och putta in under skinnet på kycklingen. (Se film på Instagram/Facebook).
- Pensla kyckligen med lite olja och badda sedan på krydda runt hela kycklingen. Om du ska ha kycklingen på rotesserie, bind ihop benen på kycklingen.
- Häll ner buljongen i en form och lägg ner kycklingen i formen.
- Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Sänk temperaturen till 175°C och låt stå ytterligare ca 1 timme tills innertemperaturen är 82°C intill benet. Ös kycklingen då och då med buljongen/skyn.
- Servera med rotsaker eller ris! 💛
HOPPAS DET SKA SMAKA!