
INGREDIENSER
- 5 röda paprikor
- 500 g nötfärs
- 1 pkt mozzarella
- 2 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk japansk soja
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 2 dl riven ost
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär av locket på paprikorna. Rensa. Lägg paprikorna i en form med locken intill.
- Sätt in paprikorna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
- Hacka lök och vitlök fint. Häll olivolja i en stekpanna tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré. Låt fräsa på medelvärme tills löken mjuknat.
- Lägg i färsen, salt och peppar och stek tills genomstekt.
- Häll på vatten, timjan och soja och låt koka in.
- Riv mozzarella, ta av stekpannan från värmen och tillsätt mozzarella i färsen. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så önskas.
- Ta ut paprikorna och fyll dem med färsblandningen. Täck paprikorna med riven ost.
- Gratinera i 10 minuter tills osten fått fin färg.
- Servera med ris, bulgur eller couscous.
HOPPAS DET SKA SMAKA