(null)

INGREDIENSER 
  • 5 röda paprikor
  • 500 g nötfärs
  • 1 pkt mozzarella 
  • 2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar 
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk japansk soja 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 3 msk tomatpuré 
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
TILLAGNING 
  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Skär av locket på paprikorna. Rensa. Lägg paprikorna i en form med locken intill. 
  3. Sätt in paprikorna i mitten av ugnen cirka 15 minuter. 
  4. Hacka lök och vitlök fint. Häll olivolja i en stekpanna tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré. Låt fräsa på medelvärme tills löken mjuknat. 
  5. Lägg i färsen, salt och peppar och stek tills genomstekt. 
  6. Häll på vatten, timjan och soja och låt koka in. 
  7. Riv mozzarella, ta av stekpannan från värmen och tillsätt mozzarella i färsen. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så önskas. 
  8. Ta ut paprikorna och fyll dem med färsblandningen. Täck paprikorna med riven ost. 
  9. Gratinera i 10 minuter tills osten fått fin färg. 
  10. Servera med ris, bulgur eller couscous. 
HOPPAS DET SKA SMAKA