

INGREDIENSER
- 1,5 kg lammstek
- 1 msk salt
- 0,5 msk svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 1 st vitlök, helt huvud
- 3 st rosmarinkvistar
- 8 dl köttbuljong
- 1 st gul lök
- 2 st lagerblad
- 2-3 tsk pressad citron
TILLAGNING
- Värm ugnen till 175°C (vanlig ugn) eller 160°C (fläkt).
- Dela vitlöken på hälften, skala löken och dela i klyftor.
- Skala morötter och dela citronen i delar.
- Fördela ut vitlök, lök, citron och örter i en långpanna eller en stor, djup ugnsform.
- Skär bort ev. senor från ytan av lammsteken. Krydda köttet med rejält med salt och peppar och gnid in.
- Placera det ovanpå vitlök/lök/grönsaker i ugnsformen. Strö ev. över mer salt och peppar. Ringla olivolja över.
- Tillsätt buljongen. Täck med folie och se till att det blir så tätt som möjligt runt kanterna.
- Placera mitt i eller lågt i ugnen och rosta i 4-6 timmar. Efter ca 2 timmar, ta ut och vänd lammet. Efter ca 2 h igen gör du samma sak.
- När köttet är klart kan du gärna dra isär köttet så att det landar i buljongen i plåten och låta det vila där i ca 30 min. Det gör att skyn drar in i köttet så att det blir extra smakrikt och saftigt.
HOPPAS DET SKA SMAKA